The Blue World
The Blue World
The Blue World BV
Voor meer informatie neem contact op met:
Patrick Hut
Tel.: +31 655 333583
Email: patrick@theblueworld.nl


Helena Jacoba
Welkom aan boord van een prachtig woonschip in het oude hart van Dordrecht! Deze klipper uit 1903, met de afmeting van ruim 36x6 meter, biedt de mogelijkheid om naast wonen ook echt te gaan varen. Het schip ligt op een unieke locatie in de historische binnenstad met alle gemakken binnen handbereik. Dit woonschip is liefdevol gerestaureerd en omgebouwd tot een comfortabele woonruimte met mogelijkheid tot praktijk aan huis. Met zijn karakteristieke uitstraling en adembenemende ligging aan de oevers van de schilderachtige grachten van Dordrecht, is dit de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar iets bijzonders.In de maanden juli en augustus van 2023 heeft het schip een werfbeurt gehad en is opnieuw gekeurd voor de verlenging van de scheepspapier.(CVO) Bij het betreden van het schip kom je in de voormalige roef, dat gebruikt kan worden als praktijkruimte. Bovendien is hier een toilet en een kantoorruimte aanwezig. Middels een trap, komt u in een ruime en lichte woonkamer, voorzien van grote ramen die een prachtig uitzicht bieden op de omliggende architectuur. De open indeling zorgt voor een vloeiende overgang tussen de woonkamer, eetkamer en volledig uitgeruste keuken met bijkeuken, waardoor een perfecte ruimte ontstaat voor gezellig samenzijn en vermaak. Dit woonschip beschikt over 1x een 2-persoons en 3x een 1-persoons slaapkamer, elk ontworpen met comfort en privacy in gedachten. De elegante interieurs zijn zorgvuldig samengesteld met oog voor detail, waarbij hoogwaardige materialen en afwerkingen zijn gebruikt. Daarnaast is de woning voorzien van een separate wc en comfortabele badkamer. Ook is er een grote klus/werkruimte aanwezig in het voorschip. De Jacoba Helena voldoet aan alle eisen om vaartochten mee te maken. In 2022 is er groot onderhoud uitgevoerd aan de elektra en motoren. In juli 2023 is het schip op de werf geweest voor keuringen en verlenging van het Certificaat van Onderzoek. De machinekamer is netjes en heeft een ruime stahoogte. De ligging van dit woonschip is werkelijk uniek. Het oude hart van Dordrecht biedt een schat aan historische bezienswaardigheden, charmante winkels, gezellige cafés en uitstekende restaurants, allemaal op loopafstand. De stad staat bekend om zijn levendige culturele scene en de vele evenementen die hier plaatsvinden, waardoor er altijd iets te beleven valt. Daarnaast is de bereikbaarheid uitstekend. Het openbaar vervoer en diverse uitvalswegen bevinden zich in de nabijheid. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een bezichtiging te plannen. Wij heten u van harte welkom aan boord!


Naam Helena Jacoba
Bouwjaar 1903
Prijs € 325,000.00
Scheepstype Recreatieschepen

Algemene gegevens

Naam Helena Jacoba
Lengte 36
Intro Welkom aan boord van een prachtig woonschip in het oude hart van Dordrecht! Deze klipper uit 1903, met de afmeting van ruim 36x6 meter, biedt de mogelijkheid om naast wonen ook echt te gaan varen. Het schip ligt op een unieke locatie in de historische binnenstad met alle gemakken binnen handbereik. Dit woonschip is liefdevol gerestaureerd en omgebouwd tot een comfortabele woonruimte met mogelijkheid tot praktijk aan huis. Met zijn karakteristieke uitstraling en adembenemende ligging aan de oevers van de schilderachtige grachten van Dordrecht, is dit de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar iets bijzonders.In de maanden juli en augustus van 2023 heeft het schip een werfbeurt gehad en is opnieuw gekeurd voor de verlenging van de scheepspapier.(CVO) Bij het betreden van het schip kom je in de voormalige roef, dat gebruikt kan worden als praktijkruimte. Bovendien is hier een toilet en een kantoorruimte aanwezig. Middels een trap, komt u in een ruime en lichte woonkamer, voorzien van grote ramen die een prachtig uitzicht bieden op de omliggende architectuur. De open indeling zorgt voor een vloeiende overgang tussen de woonkamer, eetkamer en volledig uitgeruste keuken met bijkeuken, waardoor een perfecte ruimte ontstaat voor gezellig samenzijn en vermaak. Dit woonschip beschikt over 1x een 2-persoons en 3x een 1-persoons slaapkamer, elk ontworpen met comfort en privacy in gedachten. De elegante interieurs zijn zorgvuldig samengesteld met oog voor detail, waarbij hoogwaardige materialen en afwerkingen zijn gebruikt. Daarnaast is de woning voorzien van een separate wc en comfortabele badkamer. Ook is er een grote klus/werkruimte aanwezig in het voorschip. De Jacoba Helena voldoet aan alle eisen om vaartochten mee te maken. In 2022 is er groot onderhoud uitgevoerd aan de elektra en motoren. In juli 2023 is het schip op de werf geweest voor keuringen en verlenging van het Certificaat van Onderzoek. De machinekamer is netjes en heeft een ruime stahoogte. De ligging van dit woonschip is werkelijk uniek. Het oude hart van Dordrecht biedt een schat aan historische bezienswaardigheden, charmante winkels, gezellige cafés en uitstekende restaurants, allemaal op loopafstand. De stad staat bekend om zijn levendige culturele scene en de vele evenementen die hier plaatsvinden, waardoor er altijd iets te beleven valt. Daarnaast is de bereikbaarheid uitstekend. Het openbaar vervoer en diverse uitvalswegen bevinden zich in de nabijheid. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een bezichtiging te plannen. Wij heten u van harte welkom aan boord!
Breedte 6
Diepgang 1.50
Bouwjaar 1903
Bouwwerf Scheepswerf Nederlof Sliedrecht
Jaartalvlak 1903
Kruiphoogte met ballast 22222222
Kruiphoogte zonder ballast 222222222
Gelast / Geklonken Geklonken
Bijzonderheden Algemene gegevens Kruiphoogte schip volgt ZSM! Diepgang schip is een inschatting?
Motorgegevens

Type hoofdmotor Gardner 8L3B
Aantal PK's 200
Bouwjaar motor 1940
Draaiuren na revisie NB
Draaiuren totaal NB
Koppeling NB
Straalbuis Geen straalbuis aanwezig
Schroefgrootte NB
Bijzonderheden Motorgegevens Gardne Hoofdmotor is in 2022/20323 grondig geïnspecteerd
Overige gegevens

Generatoren 1 Diesel generator aanwezig
Boegschroef Elektrisch aangedreven boekgschroeg
Nautische uitrusting Marifoon
Stuurwerk Handstuurwerk op het achterschip gesitueerd.
Woningindeling achter Bij het betreden van het schip kom je in de voormalige roef, dat gebruikt kan worden als praktijkruimte. Bovendien is hier een toilet en een kantoorruimte aanwezig. Middels een trap, komt u in een ruime en lichte woonkamer, voorzien van grote ramen die een prachtig uitzicht bieden op de omliggende architectuur. De open indeling zorgt voor een vloeiende overgang tussen de woonkamer, eetkamer en volledig uitgeruste keuken met bijkeuken, waardoor een perfecte ruimte ontstaat voor gezellig samenzijn en vermaak. Dit woonschip beschikt over 1x een 2-persoons en 3x een 1-persoons slaapkamer, elk ontworpen met comfort en privacy in gedachten. De elegante interieurs zijn zorgvuldig samengesteld met oog voor detail, waarbij hoogwaardige materialen en afwerkingen zijn gebruikt. Daarnaast is de woning voorzien van een separate wc en comfortabele badkamer. Ook is er een grote klus/werkruimte aanwezig in het voorschip.
Woningindeling voor NVT
Airco's NVT
Autokraan NVT
Inhoud watertank achter Niet bekend
Inhoud watertank voor Niet van toepassing
Inhoud gasolie achter Niet bekend
Inhoud gasolie voor Niet bekend
Prijs & condities

Prijs 325000
Leveringscondities NOTK
Bijzonderheden Prijs In overleg eventueel met ligplaats te Dordrecht


Delen op: