The Blue World
The Blue World
Scheepsmakelaardij
Patrick Hut
Tel.: +31 655 333583
Email: patrick@theblueworld.nl


Pothoofd Verkocht
Deze prachtige authentieke sleepboot “Pothoofd” is te koop. Het is een sleepboot die in 1946 voor Rijkswaterstaat is gebouwd door De Vries Lentsch in Amsterdam Noord. Tot 1990 is het “Pothoofd” in dienst geweest bij Rijkswaterstaat en daarna in particuliere handen overgegaan. Het “Pothoofd” is altijd goed onderhouden. Meer informatie kunt u vinden op onderstaande website. https://www.sleepbootkopen.nl/contact/


Naam Pothoofd Verkocht
Bouwjaar 1946
Prijs € 0.00
Scheepstype Sleepboten

Algemene gegevens

Naam Pothoofd Verkocht
Intro Deze prachtige authentieke sleepboot “Pothoofd” is te koop. Het is een sleepboot die in 1946 voor Rijkswaterstaat is gebouwd door De Vries Lentsch in Amsterdam Noord. Tot 1990 is het “Pothoofd” in dienst geweest bij Rijkswaterstaat en daarna in particuliere handen overgegaan. Het “Pothoofd” is altijd goed onderhouden. Meer informatie kunt u vinden op onderstaande website. https://www.sleepbootkopen.nl/contact/
Lengte 14.65
Breedte 3.60
Diepgang 1.25
Tonnenmaat 0
Bouwjaar 1946
Bouwwerf De vries Lentsch
Jaartalvlak 1946
Kruiphoogte met ballast 3.40
Kruiphoogte zonder ballast 3.40
Gelast / Geklonken Geklonken
Bijzonderheden Algemene gegevens Momenteel staat het “Pothoofd” op de wal en is daar te bezichtigen. CBB / CVO is niet van toepassing.
Motorgegevens

Type hoofdmotor GM L71
Aantal PK's 110
Bouwjaar motor 1960
Draaiuren na revisie 7000 draaiuren na Revisie
Draaiuren totaal 13000 draaiuren totaal
Koppeling Allison ( Twin disc)
Straalbuis NVT
Schroefgrootte 3 blad bronzen schroef met reserve schroef aan boord
Trekvermogen Tonnen 0
Bijzonderheden Motorgegevens In het goed toegankelijke motorruim ligt een General Motors L-71 110 Pk uit 1960. Deze dieselmotor heeft 13000 uur gedraaid. De motor is jaarlijks onderhouden en loopt als een zonnetje!Vorig jaar zomer (2018) 4 Injectoren vervangen en grondige visuele inspectie gedaan.
Overige gegevens

Generatoren Niet van toepassing het schip heeft een 24v wisselstroom dynamo en is voor zien van een zonnenpaneel met omvormer. ook beschikt dit schip over een walvoeding aansluiting met scheidingstransformator.
Boegschroef Vetus boegschroef installatie met een 6 kW elektromotor die op korte termijn wordt afgemonteerd en in bedrijf genomen.
Nautische uitrusting 2 x Marifoon merk Sailor voorzien van Atis Een vloeistof kompas van Sestrel Moore GPS systeem van Furuno
Stuurwerk Hand stuurwerk netjes weggewerkt onder dek.
Woningindeling achter twee persoons slaapverblijf
Woningindeling voor sanitaire voorzieningen en keuken
Airco's geen airco aanwezig op dit schip er kan DMV 6 patrijspoorten ramen en deuren ruim voldoende worden geventileerd
Autokraan geen autokraan
Soort stuurhuis Taekhouten bovendeel op een stalen onderbouw stuurhuis .
Inhoud watertank achter NVT
Inhoud watertank voor 100 liter drinkwater tank
Inhoud gasolie achter Vrijstaande gasolie tank van 800 liter
Inhoud gasolie voor Niet van toepassing
Bijzonderheden Overige gegevens Varend monument recentelijk gekeurd en voorzien van nieuwe vlakrapport De sleepboot “Pothoofd” bevaart sinds 1946 de Nederlandse binnenwateren in dienst van Rijkswaterstaat. In 1990 gaat de sleper over in particuliere handen. Momenteel wordt hij gevaren door de tweede particuliere eigenaar, die zijn hele leven al op het water te vinden is. Hij heeft dan ook met liefde het schip onderhouden. En dat is te zien!
Prijs & condities

Prijs 0
Leveringscondities Verkocht


Delen op: